DISCOGRAPHY

Tales from a lost Poet

Gateway Music

★ ★ ★ ★ ★

LYRICAL AND FILLED WITH PROMISES

Jazz. A record debutant, that besides playing the piano has written all compositions and arrangements as well as the English lyrics. Well, from experience that does sound a bit frightening. But it does not take many notes from the opening ballad »Bewitched«, before you calm down and feel that you are in really good company. The foundation is solid as Jakob Park has teamed up with the experienced bass player Hugo Rasmussen and the young drummer Janus Templeton. The debut singer, Sweet Mary, really lives up to her name as she communicates words and notes with credibility. All songs has a classic melodical structure and it is truly remarkable that the young pianist from southern Jutland, in spite of a strong instrumental dexterity, never shows any sign of restlessness or try to show off. In short, the music stays lyrical, even in the instrumental tracks and the publication is overall balanced and filled with promises.

/Kjeld Frandsen, Berlingske Tidende

 

Tales from a lost poet
- Concert review

Kunsten at folde talentet ud

Berlingske Tidende
Torsdag den 18. februar 2010

★ ★ ★ ★

Det er ikke altid en lige let sag at flytte musik fra en plade til en scene eller omvendt, selv om det er to sider af samme sag.

Under alle omstændigheder udsendte pianisten Jakob Park sidste år sin bemærkelsesværdige debut-CD »Tales From A Lost Poet«, og denne aften fik vi så den levende version. Og faktisk skriver Jakob Park så melodiske værker, at genkendelsens glæde straks indfandt sig. Sangerinden Sweet Mary fortolkede udmærket, uden dog at tilføje – i hvert fald i aftenens tre første numre – nye dimensioner. Der blev løst op for den lidt fastlåste situation, da Jakob Park, glimrende ledsaget af bassisten Hugo Rasmussen og trommeslageren Janus Templeton, fortolkede Irving Berlins »How Deep Is The Ocean«. Og i det hele taget blev der rig lejlighed til at nyde Jakob Parks klaverspil, som var elegant og opfindsomt, men aldrig anmassende eller opvisningspræget. I anden afdeling fik Sweet Mary foldet talentet ud i den smukke »Cosmic Infatuation« og i den finurlige »What Am I To Say«.

 

Weekend Lover

Gateway Music

★ ★ ★ ★ ★

Lækker. Det var det tillægsord, der først faldt mig ind ved lytningen til Jakob Parks album nr. 2, Weekend Lover. Musikken er gennemført lækker, og lækkeriet når helt ud i det stilrene cover, hvor Park på forsiden poserer med sorte solbriller og sort jakke på en sortgrå baggrund. Et cover, der et eller andet sted minder mig om de udskældte yuppifirseres dyrkelse af den lækre pop med mere end en snert af jazzfeeling. Hos Sade fx.

Weekend Lover noget så gammeldags som som et conceptalbum, hvis tema er kærligheden til kvinderne. En kærlighed, der er splittet mellem den hurtige, gnidningsløse engangsaffæres erotiske fast-food og den dybt romantiske længsel efter og drøm om at møde en kvinde, der kan sætte en stopper for den emotionelle rastløshed og forankre den evigt jagende mand i tosomheden. På den måde er temaet ældgammelt. Vi finder det hos hos den franske instruktør Francois Truffaut i “Manden der elskede kvinder”, men også i Casanovas erindringer og så videre tilbage i tiden. Gammeldags, men også et portræt af en mand, der lever af den liquid love, der i følge sociologen Zygmunt Bauman, er kærlighedens vilkår i moderniteten. Den ældgamle modernitet.

Musikalsk befinder Jakob Park sig med sin lækre, jazzede pop et sted mellem iørefaldende singer-songwriter-pop, som vi fx kender den fra halvfjerdsenes Los Angeles (James Taylor, Carole King m.fl.), Elton John eller Neil Diamond i det følsomme hjørne og den lette, men ikke letbenede, swingende lounge-jazz, der blandt andet var med til at give lydbagtæppe til de vist nok lette tressere og siden blev rådyrket i fattigfirserne. Jakob akkompagnerer sig selv på Steinway & Sons, og man kan høre, at han er uddannet pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium, og han synger sine sange med en lys, behagelig stemme, der til tider kan minde mig om en yngre udgave af Kasper Winding.

Bag sig har Jakob Park et hold af dygtige musikere, der ud over selve bandet (Aske Jacoby på guitar, Eva Skipper bas og Emil de Waal på trommer) indbefatter Dan Hemmer (orgel), Peter Marott (trumpet), Mads Hyhne (trombone), Anders Gaardmand (saxofon) og ikke mindst Christina Boelskifte (kor). De musicerer lydhørt og med stor empati for Jakob Parks lette og let vemodige sange om kærlighedslivets veje og vildveje. Og så står Aske Jacoby (kendt fra blandt News, Sanne Salomonsen, Thomas Helmig, C. V. Jørgensen og Billy Cross) for en produktion, der er loyal over for og befordrende for Jakobs lækre, lette easy listening-jazz-pop. Alt i alt er det et heltstøbt album i sin genre. En plade til fem sorte solbriller!

Jakob Park Weekend Lover. Gateway Music. Producer: Aske Jacoby 2012

Discography-image